“Een brede glimlach en oprechte dankbaarheid”

beej Mooren naeve heeft naast een open inloop en dienstencentrum nog een heleboel andere activiteiten te bieden waar deelnemers kunnen aansluiten vanuit een dagbestedings- of participatietraject. Voorbeelden hiervan zijn een hout- en fietsenwerkplaats, handwerk café, creatief-, schilder- en het textielatelier djeanZ. Daarnaast kunnen deelnemers aansluiten bij de taalcursus om hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren.

Ger is gepensioneerd fietsenmaker met 42 jaar ervaring. Ger: “Wij repareren eigenlijk alles en maken zelfs van twee fietsen één fiets. Het is mooi dat ik de deelnemers wat bij kan brengen over de fietsenbranche en ik hiervoor een brede glimlach terug krijg”. Ali, deelnemer fietsenwerkplaats: “Ik krijg hier niet alleen ondersteuning bij het repareren van fietsen, maar leer ook op een praktische manier de Nederlandse taal. Hierdoor heb ik weer structuur in mijn leven en krijg ik de kans om uiteindelijk weer betaald te gaan werken’’.

Annemarie en Anja zijn vaste werkbegeleiders bij djeanZ en begeleiden de deelnemers in het maken van producten. Annemarie: “Wij recyclen oude jeans tot mooie nieuwe producten, zoals o.a. tassen, schorten en pannenlappen. De deelnemers komen uit verschillende trajecten, met ieder hun eigen verhaal. Wij zorgen voor een gezellige sfeer, bieden een luisterend oor en ruimte voor nieuwe sociale contacten. Dit resulteert in veel waardevolle creaties en momenten”. Deze jeans producten zijn te verkrijgen bij beej Mooren naeve en via de webshop: djeanz.webshopapp.com. Nog oude spijkerbroeken of jeans producten liggen? Lever ze bij ons in en djeanZ geeft het een tweede leven.

Wil je meer weten over de activiteiten en mogelijkheden of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Loop gerust eens binnen bij beej Mooren naeve en we vertellen je graag meer.

Fietenswerkplaats


Nieuws